Aikuisten uimaopetus

Aikuisillekin löytyy uimaopetusta!/strong> Aikuisten uimaopetus pitää sisällään aikuisille tähdätyn uinnin alkeisopetuksen sekä tekniikkakurssit, joissa voi harjoitella joko lajispesifisiä taitoja tai uintitekniikkaa yleisesti. Näistä jälkimmäiset ovat suosituimpia, mutta vapaauintikursseillekin riittää tunkua.

Missä aikuisten uimaopetusta järjestetään?

Aikuisten uimaopetusta järjestävät eri uimaseurat, kunnat, uimahallit, uimahalliyritykset sekä muut yksityiset palveluntarjoajat. Uimaseuroilla osaaminen on yleensä monipuolista, sillä silloin kurssin vetäjänä voi olla seuran kilpauintivalmentaja. Osaaminen on hyvää muuallakin – uimahalleilta löytyy liikunta-alan koulutuksen saaneita.

Esimerkiksi Helsingin Uimareilla on hyvä kurssitarjonta ja kursseja järjestetään runsaasti lähes tulkoon ympäri vuoden.Aikuisten opetustarjontaa

Aikuisten tekniikkakurssi

Tarkoitettu aikuisille, jotka osaavat jo uida. Kurssilla käydään läpi uinnin hengitystä ja uintiasentoa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu vapaa-, selkä- ja rintauinnin perusteita, sekä joskus vaativamman perhosuinnin alkeita.

Vapaauintikurssi

Suosittu lajikurssi – erityisesti kasvaneen thriathlon-kiinnostuksen siivittämänä. Ohjelmana vapaauinnin tekniikan osa-alueet. Joskus myös pitkän matkan vapaauinnin perusteita.

Rintauintikurssi

Sammakkouinnista rintauinniksi. Keskittymisalueina esim. pään vieminen veteen, hengitys, potku, liu’ut ja käsiveto.

Aikuisten uimakoulut

Oma uimakoulu aikuisille, jotka joko eivät osaa ollenkaan uida tai uimataito on heikko.

Kehittyneemmille aikuisuimareille tarjolla on mastersuintiryhmiä.