Leppävaaran maauimalaa testaamassa

Kävimme testaamassa ja pika-arvioimassa Leppävaaran lähes uunituoreen maauimalan.

Remontissa ollut uimahalli avautui jo talvella, mutta täysin uusi ulkoallas-alue avautui vasta äskettäin tälle kesäkaudelle. Hintaansa nähden kokonaisuus oli oikein piristävä! Sisäänpääsystä (sis. punttisali) sai pulittaa sopivat 6 euroa. Samalla rahalla olisi voinut uiskennella maauimalan altaiden lisäksi sisäuimalan puolella.

Altaita löytyy moneen makuun. Maauimalan 50 metrisen olympia-altaan (10 rataa) lisäksi pulikoida voi 8×25 metrisessä sisäaltaassa, sekä yhteensä 7:ssä eri tarkoituksiin varatussa erikoisaltaassa hyppytorneineen ja vesiliukumäkineen.

Ruuhkasta ei ainakaan vielä tällä kertaa tarvinnut kärsiä: Ulkoaltaassa sai radalla uiskennella yksikseen. Tosin sisähallissa kokonaisuudessaan ja erikoisaltaissa oli enemmän trafiikkia. Trafiikki ei kuitekaan siirtynyt pukuhuoneisiin, sillä molemmille allasalueille (ulko- ja sisä) löytyy omat pukeutumis- ja peseytymistilat saunoineen. Lisäksi ulkoalueella vaikutti olevan lisää pukeutumistilaa.

Uima-altaiden ohella kompleksista löytyy muita liikuntatiloja. Punttisali oli ihan riittävä – tosin joitain harrastajia voi häiritä vapaiden painojen niukkuus tai tankopainojen puute. Muista lajeista kiinnostuneille löytyy monenlaista ulkoaktiviteettia, ml. lasten leikkikentät, sekä koris- ja rantalenttiskentät.

Pika-arvion perusteella Leppävaaran plussat ja miinukset tiivistäisimme seuraavasti:

Plussat:
– Sisäänpääsy vain 6 euroa: hintaan kuului sali ja uinti. Pelkän uinnin olisi saanut vitosella.
– 10 radan 50 metrin uima-altaassa tilaa oli niinkin paljon että radalla ei tarvinnut muita ohitella 😉
– Omaa pärstää ja uintitekniikkaa sai ihailla (tai harmitella) metallisesta altaanpohjasta

Miinukset:
– Punttisali. Missä vapaat painot, tangot, vessat?
– Saunat. Kuivat löylyt oli ja tilavaa, mutta oisko sen vesihanan voinut laittaa tännekin ja mites se vessoista näppärästi löytyvä radio?
– Ohjeistus: Miten pääsee sisäaltaseen jos jättää kamansa ulkouimalapuolen pukuhuoneisiin?

Näppärä innovaationa mainittakoon pukukaapin numeron tarkistuspiste. Se kun pitää avainrannekemaailmassa muutoin muistaa…

Leppävaaran olympiamittainen
Leppävaaran maauimalan iso allas.
Pukukaapin numeron tarkistuspiste Leppävaaran maauimalassa
Pukukaapin numeron tarkistuspiste Leppävaaran maauimalassa

 

Uinti.info suosittelee