Uintitietoa

Yleistä uinnista

Uinti on harrastuksena sen vuoksi erinomainen, että se sopii mainiosti kaikenikäisille ja kuntoisille harjoittelijoille. Lisäksi vammautumisriski uinnissa on pieni ja se sopii vieläpä erittäin hyvin kuntoutusmuodoksi.

Swmming Pool (lähde: Wikipedia Commons)

Uinnin terveysvaikutuksetUinnin harrastuspaikat

Suomea on monesti kuvailtu uimahallien luvatuksi maaksi, sillä täällä melkein jokaisella vähänkin suuremmalla paikkakunnalla on mahdollista harrastaa uintia uimahallissa. Esimerkiksi sellaisilla paikkakunnilla kuin Juva, Varkaus ja Pieksämäki on omat uimahallit mikä sinänsä on omiaan korostamaan sanonnan paikkansa pitävyyttä.

Valitettavasti ulkovedet eivät suosi uintiharjoittelua kuin aivan muutaman kuukauden ajan vuosittain. Siksi avovesiuimaharrastus Suomessa ei välttämättä ole niitä aivan yleisimpiä harrastusmuotoja. Toisaalta suuri määrä järviä ja kesämökkejä on varmasti omiaan rikkomaan tätä väittämää.

Uimahalleissa uinnin harrastaminen on tyypillisesti hyvinkin edullista. Tämä tosin usein riippuu uimahallin allastilojen koosta ja muuten halliin liittyvästä kustannustasosta. Esimerkiksi Suomen suurimissa halleissa kuten vaikkapa Mäkelänrinteessä ja Turun Impivaarassa saattaa joutua pulittamaan yli 6 euroa parin tunnin uintiharrastuksesta. Onneksi kuitenkin tämä hinta ei päde kaikille uimahallikävijöille, esimerkiksi opiskelijat, lapset ja eläkeläiset sotaveteraaneista puhumattakaan saavat alennuksia uimahallien sisäänpääsystä.

Uinti- ja vesiurheilulajit

Kilpauinti

Avovesiuinti

Taitouinti

Uimahypyt

Sukelluslajit

Katso myös