Pipo päähän ja altaaseen!


20161115_170342

 

Miltä kuulostaisi parin kilometrin vaparitreeni aivan pressanlinnan kupeessa? Sellaisen pääsee vetäsemään syksyllä avautuneessa Allas Sea Pool:ssa. Pään palelua lukuunottamatta kokemus on hieno!

Täysin tyhjä tila Stora Enson pääkonttorin edustalla on saanut uuden käyttötarkoituksen. Allas Sea pool avautui syksyllä 2016 ja on tämän hetken tietojen mukaan vuokralaisena paikalla vuoteen 2024 asti. Viralliset avajaiset vietetään 2017 keväällä, jolloin kompleksi laajenee ravintolalla.

Muutaman ensi testailukerran perusteella tilasta ei ainakaan vielä ole ollut puutetta. Kompleksissa on kolme allasta, mm. suurehko merivesiallas ja 6-ratainen 25-metrinen, jossa on saanut kroolata omalla radallaan.

Tilasta ei ole ainakaan vielä puute
Tilasta ei ole ainakaan vielä puute

Ja hieno kokemus se kroolaaminen onkin! Oikeastaan ainoa häiritsevä tekijä on ollut kovien pakkasten sivuvaikutuksena tullut päähän kohdistunut kylmyys. Vaikka 25-metrisen vesi on 27-asteisena mukavan lämmintä, piti villapipo ottaa mukaan käyttövalmiiksi altaan reunalle.

Pakkasella kannattaa suojata pää villapipolla
Pakkasella kannattaa suojata pää villapipolla

Pukkareiden yhteydestä löytyy toki useita saunoja pitkän altaallekävelymatkan suojaksi. Tilavanoloisista löylyhuoneista saa hyvät suojalämmöt, tosin tilavuudentunne johtuu lähinnä saunojen huonekorkeudesta – istumapaikkaa sai testikerroilla jopa jonottaa. Samaa trendiä oli myös itse pukuhuoneessa: Ehkä ei vielä ongelmaksi asti, mutta kesän hellepäivinä tilanne voi olla eri.

9 euron maksu tällaisesta kokemuksesta keskellä Helsinkiä ei ole mahdoton! Ja lisäksi kanta-asiakkuutta todellakin palkitaan, sillä 10-kertaisen saisi jo 70 eurolla. Tämän lisäksi tarjolla on eri pituista kausikorttia ja joukkorahoitusvaihtoehtoja mahdollisesti vieläkin edullisemmin.

Allas Sea Pool on ehdottoman onnistunut tulokas Helsinkiin! Oman vaparitreenini sujuvuuden vuoksi, toivottavasti sen suosio ei aivan vielä räjähtäisi 😉